Slechts één nieuwe besmetting op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Wilfried Pohnke via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 4 juli. Deze cijfers lopen van zaterdag 10.00 uur tot zondag 10.00 uur.

Door Sam Fish

Landelijk gaat het niet de goede kant op met de cijfers. Vandaag zijn er namelijk 1239 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 93 meer dan gisteren. Het is al de vierde stijging op rij. En dat terwijl de cijfers op zondag vaak juist lager uitvallen door de vertraging van het weekend. Niet alle organisaties geven op zaterdag en zondag hun cijfers door. Daardoor vallen de cijfers op zondag en maandag vaak wat lager uit dan de werkelijkheid is. Dat is deze dagen dus niet het geval. Het wekelijks gemiddelde staat voor Nederland op 843 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer ruim boven.

Op Goeree-Overflakkee doen we wederom het tegenovergestelde. Hier is in dezelfde 24 uur tijd slechts één nieuwe besmetting gemeld. Gisteren kwamen er nog 4 bij. Het wekelijks gemiddelde ligt voor het eiland op 6 besmettingen per dag.

CuraMare 

Afgelopen vrijdag heeft zorgorganisatie CuraMare weer een nieuwe coronakaart gepubliceerd. Daarop is te zien dat er nog 3 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen. Echter zijn er ook zeven besmettingen gemeld binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

CuraMare coronakaart 2 juli