RIVM meldt slechts twee nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 16 juni. Er is weer een kleine daling te zien.

Door Sam Fish 

De landelijke cijfers zijn een klein beetje gedaald vandaag. Zo zijn er voor heel Nederland in 24 uur tijd 1040 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er slechts 22 minder dan gisteren. Maar elke daling is goed nieuws. Het wekelijks gemiddelde ligt voor vandaag op 1179 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder vandaag.

Op Goeree-Overflakkee is ook een daling te zien, maar die is in vergelijking een stuk groter. Gisteren werden er namelijk 10 besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er nog maar 2. Dat houdt dus in dat er vandaag 8 minder nieuwe besmettingen zijn gemeld. Het wekelijks gemiddelde ligt op het eiland voor vandaag op 7 besmettingen per dag. Daar zitten we dus heel goed onder.

Mondkapjesplicht

Al sinds december is het verplicht om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Denk aan het ziekenhuis, het openbaar vervoer, het gemeentehuis en alle winkels. Daar lijkt een einde aan te komen. Mogelijk wordt de mondkapjesplicht volgende week al afgeschaft. Dat heeft coronaminister Hugo de Jonge vandaag gezegd.

De knoop hierover wordt vrijdag doorgehakt. Diezelfde avond is er ook weer een nieuwe persconferentie. Dan wordt er ook gesproken over het vervroegen van de volgende versoepelingen. Mogelijk zou ook het thuiswerkadvies geschrapt worden.