PvdA stelt vragen over collegebesluit weekmarkt

Foto: Peter van Limbeek

Op 27 mei heeft het college besloten dat de weekmarkt van Sommelsdijk definitief in Middelharnis blijft. De Sommelsdijkse Markt is de oudste van Nederland.

Persbericht PvdA

De PvdA heeft begrip voor de argumenten van de marktondernemers. Zij hebben laten weten dat de huidige plek in Middelharnis voor hen voor meer omzet zorgt. Maar bij de tijdelijke verplaatsing vorig jaar werd door het hele college beloofd dat het om een tijdelijke verhuizing ging. Die verhuizing was nodig in verband met het coronavirus.

Ook ligt in het collegeprogramma vast dat de markt in Sommelsdijk blijft. “Kortom, alle reden voor kritische vragen,” vindt de partij. Deze stellen zij dan ook tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 juni.

VKGO wordt aan de tand gevoeld

Jaap Willem Eijkenduin is fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. Hij voelt wethouder Bruggeman van de VKGO aan de tand over zijn standpunt. De PvdA heeft begrepen dat hij tegen het collegestandpunt heeft gestemd. “Begrijpelijk, gezien de bindende afspraak in het collegeprogramma over de Sommelsdijkse markt. Echter, welke politieke consequenties trekt de wethouder en het VKGO hier uit? SGP, CDA en VVD hebben met het collegeprogramma toch VKGO beloofd dat de markt in Sommelsdijk blijft.”

Onrust

De PvdA merkt de onrust in Sommelsdijk over het collegebesluit. Waarom zijn inwoners en belanghebbenden niet betrokken voordat het besluit is genomen? Het college zegt toch inwonersparticipatie hoog in het vaandel te hebben.

Eijkenduin zal wethouder Tea Both-Verhoeven (CDA) vragen waarom inwoners, ondernemers en organisaties niet bij het besluit betrokken zijn. Hierbij wordt gedoeld op onder andere het Streekmuseum en de Remonstrantse Kerk.

Praat mee

De partij is erg nieuwsgierig naar de reactie op haar vragen. De PvdA hecht veel waarde aan inwonersparticipatie en dat is hier zeer gemist.

Wil je met de partij mee praten over dit onderwerp? Of heb je ideeën die je graag wilt delen? Neem dan contact op via de Facebookpagina van de PvdA.