RIVM meldt vandaag 10 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van woensdag 2 juni. We gaan helaas toch weer omhoog.

Door Sam Fish

Het is gelukkig geen grote stijging, maar het is en blijft een stijging. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 2602 nieuwe besmettingen gemeld voor heel Nederland. Dat zijn er 72 meer dan gisteren. Wel zit het nog netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor heel Nederland vandaag op 2910,4 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we ook iets gestegen. Voor vandaag worden er namelijk 10 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er weer drie meer dan gisteren. En we zitten wederom boven het wekelijks gemiddelde. Voor Goeree-Overflakkee staat dat namelijk op 7,9 besmettingen per dag.

Een jaar verder 

We zijn inmiddels ruim een jaar onderweg als het gaat om de coronapandemie. Er is een hoop weer mogelijk in ons land en ook andere landen zijn weer aan het openen. Maar in het afgelopen jaar hebben een hoop mensen te maken gekregen met het virus. In totaal werden sinds de start van de uitbraak ruim 1,6 miljoen mensen positief getest op het virus. Van ruim 17.600 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden.