Vandaag 24 nieuwe besmettingen gemeld door RIVM

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft de cijfers van donderdag 15 april bekend gemaakt via het coronadashboard. Deze is voor iedereen openbaar te bekijken.

Door Sam Fish

Er bleek gisteren een storing te zijn waardoor niet alle cijfers binnenkwamen bij het RIVM. Dat is ook direct de reden dat de cijfers gisteren zo laag waren, vergeleken met de rest van de dagen. Het verschil tussen gisteren en vandaag is dan ook enorm. De cijfers die gisteren namelijk niet doorkwamen, zitten bij de cijfers van vandaag.

Zo zijn er voor heel Nederland 8797 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 3317 meer dan gisteren. Een flinke stijging, maar met duidelijke reden, zoals hierboven uitgelegd is. Voor Goeree-Overflakkee is er ook een stijging gemeld. Hier zijn er namelijk 24 nieuwe besmettingen gemeld, dat waren er gisteren nog 15.

CuraMare 

Als het goed is komt er morgen weer een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Zij delen in principe elke vrijdag de nieuwe coronakaart. Daarop staat de situatie vermeld per locatie van de organisatie. Omdat er dus morgen een update komt, kijken we nog heel even naar de kaart van vrijdag 9 april.

Op die kaart van vorige week is te zien dat er op dat moment 15 patiënten in het ziekenhuis werden behandeld tegen de ziekte. Verder ligt er nog één persoon op de afdeling tijdelijke opname en is er één cliënt van de thuiszorg nog besmet. In totaal zijn er binnen CuraMare al 414 patiënten, cliënten en bewoners genezen verklaard. Helaas zijn er ook al 69 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

curamare coronakaart 10 april