Martin en Astrid maakten de leukste Streekrun foto

Foto: Sam Fish

De Flakkeese Streekrun was al een succes voordat het begon. In nog geen drie dagen was het evenement uitverkocht en hadden 250 mensen zich ingeschreven.

Door Sam Fish

Op de eerste plaats was de Flakkeese Streekrun natuurlijk een sportief en cultureel evenement. Deelnemers konden een route van 5 of 10 kilometer afleggen langs de mooiste plekjes van Middelharnis. Daarvoor kregen ze een goodiebag met kortingsbonnen én natuurlijk die limited edition medaille. Maar er kon ook nog een extra prijs gewonnen worden.

Fotowedstrijd 

De routes waren zo uitgezet dat de deelnemers langs aardig wat fotogenieke locaties kwamen. Dat vraagt dan natuurlijk wel om een fotowedstrijd. De deelnemer met de leukste foto kon een écht Flakkees pakket verwachten, aangeboden door het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. “We hebben echt enorm veel foto’s binnen gekregen,” vertelt Bertrand van den Boogert van het museum. “Er deden 250 mensen mee aan de Streekrun. Zij stuurden bijna allemaal foto’s in en vaak meer dan één. We hadden met de organisatie dus een aardig aanbod om uit te kiezen.”

Na lang wikken en wegen werd er een top 10 samengesteld en uiteindelijk kwam daar de winnaar uit. “Dat was best een lastige klus, er waren zoveel leuke foto’s ingestuurd.” De winnende foto zie je onderaan dit bericht.

Er kan er maar één de winnaar zijn

Uiteindelijk waren het Astrid en Martin Hobbel die er met de prijs vandoor gingen. “Dat hadden we zeker niet verwacht,” zegt Astrid als zij en Martin de prijs in ontvangst nemen. De twee hadden een foto gemaakt bij de bekende palmboom op het strand van Middelharnis. “We gingen er eigenlijk vanuit dat heel veel mensen met de palmboom op de foto zouden gaan. Toch wilden we het wel doen, want het is toch het meest fotogenieke plekje van de tocht. We hadden nooit gedacht dat we met die foto zouden winnen.”

Maar er was een reden waarom juist hun palmboom-foto er tussenuit sprong. “We hadden inderdaad heel veel foto’s ontvangen met de palmboom,” bevestigt Bertrand. “Maar Martin en Astrid hebben met hun foto gewonnen, omdat Martin ook daadwerkelijk de boom in is geklommen. Toen we deze foto zagen werden we eigenlijk allemaal enthousiast. Het is een geweldige foto en het bomenklimmen is nog extra sportief ook!”

Flakkees pakket

Martin en Astrid konden hun gewonnen prijs ophalen bij mede-organisator Adviesgroep De Vogel in Middelharnis. Ze ontvangen een écht Flakkees pakket van het Streekmuseum. Daarin zitten aardig wat dingen om heerlijk van te genieten zoals koffie, thee, kruukplaetjes en pepermuntjes. En natuurlijk onderzetters om de mokken met die echte Flakkeese koffie en thee op te zetten.

Martin en Astrid Hobbel Streekrun foto