RIVM meldt 25 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe cijfers, deze gaan over vrijdag 2 april.

Door Sam Fish

Op landelijk gebied is er een kleine daling te zien. Er zijn namelijk in de laatste 24 uur 7296 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 562 minder dan gisteren. Een kleine daling dus. En op Goeree-Overflakkee is dat helaas niet het geval. Hier hebben we juist te maken met een kleine stijging. Voor vandaag worden er namelijk 25 nieuwe besmettingen gemeld, terwijl dat er gisteren 22 waren. Dat zijn er dus 3 meer dan gisteren.

Vaccinatiestop 

Voorlopig wordt er even niet geprikt met het vaccin van AstraZeneca. Al eerder werd er tijdelijk gestopt met dit merk vanwege mogelijke bijwerkingen. Nu zijn er echter al vijf mensen in Nederland met trombose verschijnselen na een vaccin van AstraZeneca. Eén van hen is zelfs overleden aan de gevolgen daarvan. De vaccinatiestop geldt tot voorlopig tot 7 april en voor iedereen jonger dan 60 jaar. Mensen die al wel een afspraak hadden staan krijgen bericht om hun afspraak te verplaatsen.

In de tussentijd wordt er onderzocht of de trombose verschijnselen inderdaad te maken hebben met het vaccin.

CuraMare 

Het is vrijdag en dat betekent een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Zij publiceren elke week een kaart met alle coronacijfers binnen hun locaties. Daarbij gaat het om patiënten, cliënten en bewoners. Medewerkers staan niet op de kaart aangegeven, tenzij ze worden opgenomen in het ziekenhuis. En op deze nieuwe kaart is te zien dat er in het ziekenhuis 18 coronapatiënten naar huis zijn gestuurd. Zij mogen thuis verder aansterken en hebben geen extra hulp meer nodig. Echter is er maar één patiënt minder in het ziekenhuis dan een week eerder, dat betekent dus dat er ook weer 17 nieuwe bij zijn gekomen in de afgelopen week.

De bewoner van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is genezen verklaard. En daarmee is het hele gebouw weer coronavrij. Overigens zijn op dit moment alle woonzorglocaties van CuraMare coronavrij. Wel is er nog een cliënt van de thuiszorg ziek en ligt er nog één patiënt op de afdeling tijdelijk opname. Dat waren er vorige week nog drie, dus ook daar zijn weer twee mensen beter geworden.

curamare coronakaart 2 april