RIVM meldt 14 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

De cijfers van maandag 15 maart zijn door het RIVM op het coronadashboard van de Rijksoverheid gezet. Deze zijn door iedereen te bekijken via coronadashboard.rijksoverheid.nl.

Door Sam Fish

Op landelijk gebied ziet het er beter uit dan afgelopen weekend. Geen enorme daling, maar wel weer onder de 6000 besmettingen. Dat komt door de standaard vertraging van het weekend. Niet elke organisatie of instantie geeft in het weekend cijfers door, wat dus vaak zorgt voor een daling op maandag. Vandaag zijn er voor heel Nederland 5549 besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 447 minder dan gisteren.

Op het eiland blijven we redelijk stabiel. Vandaag komen er 14 besmettingen bij, gisteren waren het 13. Het schommelt al een paar dagen rond dit aantal.

Vaccineren 

De overheid heeft laten weten de komende twee weken niet te vaccineren met AstraZeneca. In diverse landen hebben mensen last gekregen van bloedpropjes na het krijgen van het vaccin. Er wordt nu onderzocht wat daar precies de oorzaak van is en of het in verband staat met het vaccin. Tot 28 maart dus geen AstraZeneca prik. Deze wordt gezet door de GGD en huisartsen, het zou gaan om bijna 300.000 prikken in twee weken die nu niet gezet worden.

Hier in de Staver zorgt dat niet voor vertraging. Hier wordt vooralsnog alleen geprikt met het vaccin van Pfizer. Op dit moment zijn er al 1.892.689 vaccinaties gezet, dit zijn eerste en tweede prikken samen.