RIVM meldt 13 besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers die ze hebben doorgekregen voor zondag 14 maart.

Door Sam Fish

Een kleine daling in de landelijke cijfers vandaag. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 6012 nieuwe besmettingen gemeld in het land. Dat zijn er 420 minder dan gisteren, heel fijn om te horen. Op het eiland zijn de cijfers elke dag redelijk stabiel. Zo zijn er vandaag 13 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er 12.

CuraMare 

Gisteren is ook de nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare online verschenen. Op deze nieuwe kaart is te zien dat er binnen het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland helaas drie mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee staat het sterftecijfer sinds 1 september in het ziekenhuis op 57. Binnen heel CuraMare zijn er sinds de nieuwe telling van 1 september al 65 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. We wensen de nabestaanden enorm veel sterkte met dit verlies.

Gelukkig zijn er ook mensen beter verklaard. Zo is er iemand ontslagen uit het ziekenhuis die thuis verder mag aansterken. En ook binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is een bewoner genezen verklaard. Vanaf de afdeling tijdelijke opname is ook iemand naar huis gestuurd. In Nieuw-Rijsenburgh in Sommelsdijk is echter weer een besmetting geconstateerd, dat is de enige op dit moment. In totaal vechten er binnen CuraMare nog 32 mensen tegen het virus.

CuraMare Coronakaart 12 maart