Wat is jouw ‘Plekje van geluk’ binnen Waterpoort?

Foto: Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Op zondag 20 maart is het de internationale dag van het geluk. Een themadag die, zeker in deze rare tijden, zeer welkom is.

Waterpoort Werkt wil samen met jou in eigen omgeving op zoek gaan naar plekjes die een bijzondere betekenis hebben. Dat kan zijn voor jou alleen, of voor een groep mensen. Misschien zelfs voor een hele gemeenschap. Deze ‘Plekjes van geluk’ kunnen van alles zijn. Denk aan een plek waar je tot rust komt of geniet van een uitzicht. Of een plek met een bijzondere geschiedenis of waar je iets leuks kunt doen. Kortom: Een plek met een verhaal!

Waterpoort

De zoektocht naar die Plekjes van geluk vindt plaats in het Waterpoort gebied. Dat zijn de zes gemeenten rondom het Volkerak-Zoommeer. Dat zijn dus Tholen, Bergens op Zoom, Steenbergen, Moerdijk, Halderberge en Goeree-Overflakkee. Waterpoort Werkt wil met deze zoektocht laten zien hoe mooi onze leefomgeving is. Want daar mogen we best wel trots op zijn.

“Graag willen we de binnengekomen plekjes onder de aandacht brengen en met de omgeving delen. Zo worden andere bewoners uitgenodigd om deze plekken ook te gaan ontdekken en ervaren. Dat draagt bij aan saamhorigheid en trots binnen het Waterpoort gebied. Het moet dus wel gaan om openbare en toegankelijke plekjes,” aldus de organisatie.

Meedoen is heel eenvoudig

Stuur voor 5 april jouw inzending in naar [email protected] Doe dit onder vermelding van ‘Plekjes van Geluk Waterpoort’. Deel in die mail jouw Plekje van Geluk en wat het verhaal hierachter is. Foto’s van de locatie(s) zijn erg welkom.

Heb jij een Plekje van geluk, maar zou je het eigenlijk een beetje anders zien? Laat dan ook zeker je eventuele wensen voor de ontwikkelingen voor deze plekken weten. “Wie weet kunnen we daarmee samen aan de slag gaan,” laten ze weten. “En er is nog een leuke toevoeging! De eerste 15 inzenders krijgen een mooi streekproductenpakket uit het Waterpoortgebied.

Waterpoort Werkt

Waterpoort Werkt is een organisatie waarbij 34 partijen in drie provincies en 6 gemeenten samenwerken. Daar waar de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant elkaar raken, brengt Waterpoort Werkt de initiatieven samen.

Dit jaar bestaat Waterpoort 10 jaar en dat wordt gevierd met diverse acties en activiteiten. Voor meer informatie kijk op www.waterpoortwerkt.nl of volg hen via de Facebookpagina.