RIVM meldt 13 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 11 maart.

Door Sam Fish

Er is een minimale stijging te zien in de landelijke cijfers. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 5380 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er slechts 75 meer dan gisteren. Echter is 5380 besmettingen per dag erg hoog, hopelijk gaat het snel weer naar beneden. Op het eiland is wel een kleine daling te zien. In de afgelopen 24 uur zijn er op Goeree-Overflakkee 13 nieuwe besmettingen doorgegeven aan het RIVM. Gisteren waren dat er 15.

CuraMare 

En morgen is vrijdag en dat betekent dat zorgorganisatie CuraMare met een nieuwe coronakaart komt. Daarom kijken we nog even terug op de kaart van vorige week vrijdag, 5 maart. Op de kaarten van CuraMare staat de situatie per zorglocatie aangegeven. De cijfers per locatie gaan over cliënten, patiënten en bewoners. Medewerkers staan dus niet op de kaart aangegeven.

Zo is te zien op de kaart dat er op dit moment nog 12 mensen in het ziekenhuis liggen die het virus hebben opgelopen. Zij zijn te zwak om thuis over het virus heen te komen. Binnen woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge zijn ook drie bewoners ziek van het virus. In de thuiszorg zijn zes cliënten positief getest op corona en er worden nog vier mensen behandeld op de afdeling tijdelijke opvang.

In totaal zijn er sinds de nieuwe telling van 1 september helaas al 62 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, binnen CuraMare. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

CuraMare coronakaart 5 maart