Update nieuwe slimme verkeerslichten voor N59

Foto: Google Maps Streetview

In maart worden de drie verkeerslichten aan de N59 vervangen voor iVRI’s. Dat zijn slimme verkeerslichten.

Ook worden er observatiecamera’s geplaatst. Daardoor kunnen wegverkeersleiders sneller handelen bij incidenten en verstoringen. Het gaat hierbij om de kruisingen Oude-Tonge, De Tille en Schaapsweg. Deze maatregel komt de doorstroming en veiligheid op de N59 ten goede. Ook is het onderdeel van het volledige maatregelenpakket dat gepland is voor de weg. Dat pakket moet de doorstroming, veiligheid, duurzaamheid en ecologie van de N59 verbeteren.

Werking iVRI’s

Intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) communiceren met apps en navigatiesystemen van voertuigen. Met de ontvangen data kunnen kruispunten efficiënter worden geregeld. De iVRI ‘weet’ immers hoeveel verkeer eraan komt en wat voor verkeer dat is. De iRVI registreert op basis van een uniek nummer de locatie, snelheid, rijrichting en het soort voertuig. Die gegevens zijn overigens niet te herleiden naar kentekens of personen.

Werkzaamheden vervanging

De werkzaamheden om de verkeerslichten te vervangen vinden plaats in twee weekenden. Hieronder wanneer, waar en wat het plan is. Let op, in een eerder bericht stond dat de eerste werkzaamheden zouden plaatsvinden van 12 tot en met 15 maart. Echter is dit door de weersomstandigheden een week verplaatst.

  • Van vrijdagavond 19 maart 20.00 uur tot maandagochtend 22 maart 05.00 uur. Dit weekend zijn de kruisingen Oude-Tonge en De Tille aan de beurt. De N59 is dan in beide richtingen afgesloten voor verkeer vanaf kruising N59/N498 tot de Krammersluis. Je kunt omrijden via Oude-Tonge.
  • Van vrijdagavond 26 maart 22.00 uur tot maandagochtend 29 maart 5.00 uur. Dit weekend is de kruising Schaapsweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel nog oversteken. De N59 is in beide richtingen afgesloten voor verkeer vanaf de A29 tot kruising N215/N59. Er is wel verkeer mogelijk via de N215.

Omleidingen

De omleidingsroutes voor beide weekenden worden aangegeven via bebording en tekstwagens. Doorgaand verkeer dat normaal via de N59 rijdt, wordt nu omgeleid via de A4 en de A29. Je bent dan zo’n 20 minuten langer onderweg. Lokaal verkeerd wordt omgeleid via het onderliggend wegennet. Dit kan leiden tot een langere reistijd van maximaal 40 minuten.

Meer informatie

Een toelichting op alle maatregelen is te vinden op de website over de aanpassingen van de N59. Geïnteresseerden kunnen de voortgang van het project volgen via diezelfde website. Daar kunnen ze zich ook inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.

Er wordt hard gewerkt om de veiligheid, doorstroming, duurzaamheid en ecologie van de N59 te verbeteren. Dit wordt gedaan middels een pakket van 14 maatregelen. Het streven is om alles eind 2024 klaar te hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen