18 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 17 februari.

Door Sam Fish

Op het dashboard is helaas een fikse stijging te zien. Voor heel Nederland zijn er namelijk 3416 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 703 meer dan een dag eerder. Op het eiland is die stijging ook waarneembaar. Er zijn namelijk in de afgelopen 24 uur 18 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee. Gisteren waren dat er nog 12.

Vaccineren in de Staver 

De Staver is er al een tijdje klaar voor, maar het probleem is dat er geen vaccins worden aangeleverd. Maar het wachten is bijna voorbij! Vanaf 1 maart wordt er gevaccineerd in het Prieel van de Staver. Mensen die vanaf vandaag een uitnodiging krijgen, kunnen voor de Staver in Sommelsdijk kiezen als vaccinatielocatie. Je hoeft dan dus niet meer van het eiland af. Het afsprakenbureau is op de hoogte van de nieuwe locatie, dus dat zou geen probleem moeten opleveren. Echter wisten veel medewerkers van de afsprakenlijn voor een test ook het bureau in Middelharnis niet te vinden. Blijf het dus proberen.

Over al bestaande afspraken is niets bekend, maar heb je net een afspraak gemaakt voor een vaccinatie buiten het eiland en ga je toch liever naar de Staver, bel dan even met de GGD. Er is niets te beloven, maar proberen de afspraak te verzetten kan vast geen kwaad.

Hopelijk wordt er morgen meer informatie bekend.