Slechts vier nieuwe coronabesmettingen erbij op GO

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is aangevuld door het RIVM met de gegevens van zaterdag 6 februari.

Door Sam Fish

In de landelijke én eilandelijke cijfers is een mooie daling te zien. Zo zijn er in heel Nederland in de afgelopen 24 uur 4130 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 218 minder dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee zijn in de afgelopen 24 uur 4 nieuwe besmettingen doorgegeven, gisteren waren dat er nog 11. De dag daarvoor waren het er zelfs nog 22. Een mooi verloop dus.

Gisteren was het vrijdag en zou zorgorganisatie CuraMare met een nieuwe coronakaart komen. Dat was om 18.45 uur nog niet het geval en ook vandaag staat die niet online. Hoe de situatie op dit moment is in de verschillende locaties van CuraMare is dus onbekend. We houden het in de gaten.

Teststraten zijn dicht

De komende dagen zullen de cijfers lager liggen. Dat komt doordat de teststraten op zondag en maandag gesloten zullen zijn door het winterse weer dat is aangekondigd. De cijfers die de komende dagen dus nog gemeld worden, zijn achtergebleven testresultaten van de afgelopen dagen. Ook de teststraat op het eiland is deze dagen dicht. Er kan vanaf dinsdag weer getest worden. Heb je toch corona-achtige klachten? Blijf dan thuis en zorg dat je niet in contact komt met andere mensen. Op die manier is de kans het klein dan je anderen mogelijk ook besmet met het virus. Er wordt vanaf dinsdag weer getest, dus een afspraak inplannen moet gewoon mogelijk zijn. Dit kan via www.coronatest.nl of bel naar 0800-1202.