Voorkom dat de container dichtvriest door de kou!

Foto: Gemeente Zaanstad

We weten inmiddels allemaal dat er heftige kou wordt aangekondigd. Dat zou morgen al beginnen met sneeuw. En daarna dagen met temperaturen onder het vriespunt.

Niet alles gaat goed samen met ijzige kou. Veel mensen denken al snel aan het inslaan van eten of het afsluiten van het buiten water. Vele buitenplanten zijn zelfs al afgedekt tegen de vrieskou. Maar er zijn ook dingen waar niet aan wordt gedacht; de container.

Vastgevroren

De sneeuw zorgt voor nattigheid op en tussen de klep. Als de wind opsteekt en de temperatuur gaat dalen, kan het dus zomaar zijn dat de klep vastgevroren zit. In principe is het geen groot leed. Maar als je afval wilt weggooien het gaat niet, is dat verdomd lastig. Maar ook als de container geleegd moet worden de komende week is het handig als die klep open kan.

Tip

Wil je ervoor zorgen dat de klep gewoon open kan? Dan hoef je echt niet je container de hele week wagenwijd open te laten staan. Een stokje, plank of een krant ertussen doet al wonderen. Dat scheelt jou en de vuilnismannen een hoop getob.