12 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd op GO

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Een nieuwe dag, dus nieuwe cijfers. Ook gewoon op zondag gaat dit door.

Door Sam Fish

Het RIVM heeft dus ook vandaag het coronadashboard weer aangevuld met de laatste cijfers. Dit zijn de cijfers van zondag 31 januari. Zo is te zien dat er in de afgelopen 24 uur 3714 nieuwe besmettingen zijn doorgegeven voor heel Nederland. Dat zijn er 490 minder dan zaterdag 30 januari. Nu is het wel zo dat er op zondag in de meeste gevallen een lager getal wordt gemeld. Dit komt doordat niet alle teststraten open zijn. En sommige zorgorganisaties geven de ontwikkelingen niet altijd door in het weekend.

Op Goeree-Overflakkee is echter een aardige stijging te zien in het aantal nieuwe besmettingen dat is doorgegeven. Zo waren we gisteren heel blij te melden dat er slechts 4 nieuwe besmettingen bij waren gekomen. Vandaag zijn dat er helaas twaalf.

Testen

Testen kan tegenwoordig ook zonder symptomen. Dit kan vijf dagen na contact met een positief getest persoon. Ook kan dit naar aanleiding van een melding via de CoronaMelder app. Voor het testen moet je eerst vijf dagen in quarantaine. Is je testuitslag negatief, dan hoef je niet meer in quarantaine. Maak een testafspraak via www.coronatest.nl of bel naar 0800-1202.

De teststraat in Middelharnis is voortaan alleen ’s morgens open, maar wel elke werkdag. Dit komt doordat de vraag naar testen is afgenomen. Mocht die vraag weer toenemen, dan gaat de teststraat ook gewoon weer langer open.

Wacht je test en de uitslag altijd af in quarantaine.