De Staver wordt vaccinatielocatie op Goeree-Overflakkee

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op dit moment is het nog zo dat inwoners van Goeree-Overflakkee naar Rotterdam of Goes moeten voor een vaccinatie. Maar nu hoeft dat niet meer!

Het Prieel van recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk wordt de centrale vaccinatielocatie op het eiland. Medewerkers van de GGD staan klaar om inwoners hier het coronavaccin toe te dienen. Vanaf wanneer dit precies gaat gebeuren is nog niet helemaal rond. Dat ligt volledig aan de levering van het vaccin.

De Staver is niet de enige vaccinatielocatie in de regio Rotterdam-Rijnmond. Er komen er in totaal meer dan 15 in de regio. Zo kunnen mensen zo dicht mogelijk bij huis gevaccineerd worden. Hier worden mensen gevaccineerd zonder medische indicatie. Iedereen wordt via een brief op het thuisadres opgeroepen om een afspraak te maken.

Laagdrempelig

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman kreeg eerder deze week al een rondleiding door de locatie. Die kreeg ze van Henk van Oostenbrugge, projectleider van de gemeente. Ze werd hierbij vergezeld door Maarten Tanis, programmamanager binnen de GGD-GHOR Rotterdam-Rijnmond.

De burgemeester is blij met een vaccinatielocatie op het eiland. “Met de Staver als centrale locatie willen we het vaccineren van mensen zo laagdrempelig mogelijk maken. Het is een grootse operatie waar we als gemeente graag aan meewerken,” vertelt ze. Ze heeft dan ook veel bewondering voor de mensen die hard hebben gewerkt om de locatie te realiseren.

Alle eisen

“Het is goed te zien dat we er een prachtige vaccinatielocatie bij hebben,” vindt Tanis. “Hiermee kunnen we bijdragen aan het verminderen van de druk op de zorg. Vaccinatie kan een belangrijke stap zijn om terug te keren naar een periode waarin corona minder of niet meer dominant is. De Staver voldoet aan alle eisen. Het is centraal gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is één van de nieuw te openen vaccinatielocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Maar omdat deze locatie op mijn geboorte-eiland ligt, voel ik me natuurlijk extra betrokken.”

Goed bereikbaar

De Staver in Sommelsdijk is goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid en ook met het openbaar vervoer is het goed te doen. De bushalte is wel een beetje uit de route, maar daar is een oplossing voor gevonden. Er gaat namelijk een gratis pendelbus rijden tussen het gemeentehuis en de Staver. Inwoners die niet zelf naar de locatie kunnen reizen, kunnen gebruik maken van het Wmo-vervoer, indien zij hier een indicatie voor hebben.

Een leven zonder coronaregels

Al zeker 10 maanden leven we met restricties. Dit is natuurlijk om onszelf en de mensen om ons heen te beschermen tegen het virus. We willen allemaal dan ook niets liever terug naar vroeger, een leven waarin alles mogelijk is. Vaccineren is hierin een belangrijke stap. Want hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder het virus zich verspreid. En als je bent gevaccineerd word je ook veel minder ziek van het coronavirus.

Door de vaccineren beschermen we de meest kwetsbare mensen in de samenleving. We verminderen de druk op de zorg. En voor veel mensen het belangrijkste; we krijgen stap voor stap meer vrijheid terug. Wil je meer weten over het vaccin? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl, bel 0800-1803 of bekijk de video hieronder.