RIVM meldt voor vandaag 10 nieuwe besmettingen

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft de dagcijfers weer toegevoegd aan het coronadashboard van de Rijksoverheid. We kijken naar de cijfers van vrijdag 29 januari.

Door Sam Fish

Zo is op het dashboard te zien dat er in de afgelopen 24 uur in heel Nederland 4438 nieuwe besmettingen zijn doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 292 minder dan een dag eerder. Deze informatie krijgen zij van de GGD’en in Nederland. Dit zijn dus ook alleen de mensen die zich hebben laten testen. Want zonder test, geen officiële besmetting binnen het RIVM.

Op Goeree-Overflakkee zijn er ook nieuwe besmettingen gemeld. Hier zijn vandaag 10 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er 9.

CuraMare 

En het is vrijdag, dus dat betekent dat zorgorganisatie CuraMare met een nieuwe coronakaart komt. Daarop staan de cijfers van binnen hun locaties. Hier zitten echter geen medewerkers bij, de cijfers gaan alleen over patiënten, cliënten en bewoners.

Op de kaart van vrijdag 29 januari is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland de afgelopen week helaas drie mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee staat de teller van overlijdens in het ziekenhuis op 40 sinds de nieuwe telling van 1 september. Binnen heel CuraMare zijn er inmiddels 46 coronapatiënten overleden.

Gelukkig zijn er ook mensen naar huis gestuurd, tien patiënten mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder aan te sterken. Ook twee mensen van de tijdelijke afdeling mochten naar huis. Op diezelfde afdeling en in woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh zijn echter wel weer twee nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daarmee zijn er binnen CuraMare op dit moment nog 22 mensen aan het vechten tegen het virus.

curamare coronakaart 29 januari