26 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Afbeelding van iXimus via Pixabay

Het mag dan Oud en Nieuw zijn, het coronavirus neemt geen pauze. En dus heeft het RIVM de laatste cijfers van het jaar op het coronadashboard gezet.

Door Sam Fish

Er zijn vandaag in heel Nederland meer besmettingen gemeld bij het RIVM. Er kwamen in de afgelopen 24 uur 9719 besmettingen binnen via de GGD. Dat zijn er 232 meer dan een dag eerder. Dat valt mee, maar het is toch weer een stijging. Op Goeree-Overflakkee is deze stijging gelukkig niet te zien. Hier zijn in de afgelopen 24 uur 26 nieuwe besmettingen doorgegeven. Dat zijn er 4 minder dan gisteren, toen werden er 30 besmettingen gemeld.

Jaarwisseling

Het is inmiddels algemeen bekend dat er geen vuurwerk afgestoken mag worden. Hier wordt geen gehoor aan gegeven, maar het gaat er vooral om dat er geen groepen mensen samenkomen tijdens de jaarwisseling. Houd het bij je eigen gezin, misschien een vriend of vriendin erbij, maar houd het klein. Niemand wil op het randje van dit rare jaar nog besmet raken met dat rotvirus.

De beste wensen

Uiteraard wensen we iedereen op Goeree-Overflakkee en natuurlijk daarbuiten al het beste voor 2021. Het afgelopen jaar is er een hoop gebeurd en veel mensen hebben afscheid moeten nemen van een dierbare. Dat doet pijn en dat is met een jaarwisseling niet zomaar over. Maar we hopen toch dat 2021 voor iedereen een jaar wordt met mooie momenten, goede vooruitzichten en minder ziekte en verlies.

Blijf gezond en tot volgend jaar.