Weer meer besmettingen erbij dan gisteren

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft de nieuwe cijfers bekend gemaakt via het coronadashboard. En het lijkt erop dat het klaar is met de daling van het aantal besmettingen.

Door Sam Fish

Voor de zesde dag op rij zijn er namelijk meer nieuwe besmettingen gemeld dan een dag eerder. Vandaag zijn we zelfs de 7000 nieuwe besmettingen gepasseerd. Om precies te zijn gaat het om 7134 gevallen in 24 uur. Dat zijn er 333 meer dan wat er op zondag 6 december werd gemeld. Het zijn ook de meeste besmettingen sinds 6 november. Ook op Goeree-Overflakkee is deze stijging te zien. Zo werden er in het weekend nog 16 en 17 nieuwe besmettingen gemeld. Vandaag zijn dat er 21.

En die stijging van de cijfers zou een eventuele versoepeling wel eens in de weg kunnen staan. Wil je dus weer naar een restaurant kunnen of een biertje doen in de kroeg? Of misschien wil je wel weer naar een concert van je favoriete artiest. Houd je dan aan de regels. Alleen op die manier gaan de cijfers naar beneden en kunnen er versoepelingen worden ingevoerd. Dus was je handen, houd afstand tot andere mensen en draag een mondkapje waar dat verplicht is. Het virus verspreidt zichzelf niet, dat doen wij. We hebben de versoepelingen dus ook zelf in de hand.

CuraMare

Het is inmiddels 18.38 uur en er is nog geen update vanuit zorgorganisatie CuraMare. We houden het in de gaten.