18 nieuwe coronabesmettingen gemeld op GO

Foto: Afbeelding van Willfried Wende via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de coronacijfers van zondag 15 november. We zijn weer gedaald.

Door Sam Fish

Zeker op landelijk niveau is de stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen wat afgevlakt. Zo kwamen er gisteren Bijna 6000 besmettingen bij, vandaag zijn dat er 5457. Een mooie daling dus. Voor Goeree-Overflakkee is die daling ook aanwezig, maar wel wat kleiner. Het is er namelijk maar één minder dan zaterdag 14 december; het coronadashboard meldt 18 nieuwe besmettingen in 24 uur.

Uit de laatste cijfers blijkt wel dat we hier nog steeds in het ergste gebied zitten. In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn namelijk de meeste nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er in 24 uur tijd 646 geweest.

Ziekenhuizen

De daling van het aantal nieuwe besmettingen is ook te zien in de ziekenhuizen. Zo lagen er gisteren nog 2125 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Vandaag zijn dat er 2095. Niet extreem veel minder, maar elke daling is een goede daling als het gaat om het coronavirus. Op de intensive care-afdelingen liggen op dit moment 586 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 9 minder dan zaterdag. De totale ic-bezetting bedraagt 1024.

De afgelopen 24 uur zijn er echter ook 45 overleden coronapatiënten gemeld. Zaterdag waren dat er ook al 86.

CuraMare

Hier op Goeree-Overflakkee hebben we ook coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is echter vol. Daarom worden er nu patiënten overgebracht naar een speciale afdeling binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh. De patiënten worden daar verzorgd door een vast team. Zij gebruiken alle beschermingsmiddelen die nodig zijn en hebben geen contact met andere bewoners of medewerkers in het pand. Alles is zo geregeld dat het binnen de speciaal ingerichte afdeling blijft.

Op deze manier kan iedereen toch de zorg krijgen die ze nodig hebben. Hoe lang deze afdeling nodig is, moet nog maar blijken. Op maandag 16 november komt er weer een nieuw overzicht van de situatie binnen zorgorganisatie CuraMare. Tot die tijd hieronder de kaart van vrijdag 13 november. Dat zijn de laatste cijfers die bekend zijn.

CuraMare coronakaart 13 november