Politie deelt nachtelijke boetes uit aan jongeren

Foto: PR Politie Nederland

Het politieteam van Goeree-Overflakkee heeft niet stilgezeten afgelopen nacht. Van zaterdag op zondag zijn een aantal jongeren bekeurd.

Door Sam Fish 

Zojuist een aantal jongeren betrapt die vuurtje aan het stoken waren,’ schrijft de politie op haar Facebookpagina. De politie is de laatste tijd erg alert als het gaat om brandstichting. Er zijn namelijk aardig wat zaken die nog niet zijn opgelost. Denk aan de brand in de nieuwe Beroepscampus aan de Langeweg in Sommelsdijk. Maar ook het insectenhotel op de rotonde bij Ooltgensplaat. De jongeren waren ook op een locatie waar al meerdere brandstichting zijn geweest en dus komt de politie daar wat vaker langs tijdens hun surveillancerondje.

Samenscholing

Daarnaast geldt er op dit moment ook een samenscholingsverbod. Volgens de huidige coronaregels mag je niet met meer dan 2 personen op straat zijn. Doe je dat wel? Dan kun je een boete verwachten. Dat is dan ook precies wat deze jongeren hebben gekregen. ‘Het zal u niet verbazen dat deze jongeren zijn heengezonden met een paar flinke bekeuringen,’ schrijven ze erbij.

Meld het

De politie kan niet overal tegelijk zijn om de veiligheid te controleren. Het is dus belangrijk dat alle inwoners van het eiland meekijken. Zie je een verdachte situatie? Een mogelijk inbraak misschien, of personen die zich vreemd gedragen? Maar ook brandstichting en vandalisme! Meld het dan bij de politie. Gebruik daarvoor 112 als het nu bezig is en er direct gehandeld moet worden. Melden kan daarnaast ook via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zojuist een aantal jongeren betrapt die een vuurtje aan het stoken waren. Daar we extra alert zijn op brandstichtingen,…

Geplaatst door Politie Goeree-Overflakkee op Zaterdag 14 november 2020