18 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Image by magica from Pixabay

Het coronadashboard heeft de cijfers voor zaterdag 31 oktober gepubliceerd. Het heeft even geduurd, maar de cijfers zitten landelijk weer onder de 10.000 besmettingen.

Door Sam Fish

Het is te hopen dat dit écht het begin is van de daling. Dat hebben we al een aantal keer gezegd, maar we blijven hopen. Eens moet het toch gebeuren. Landelijk zijn er in de afgelopen 24 uur dus 9839 nieuwe besmettingen bijgekomen. Nog steeds aardig veel, maar dus wel onder die 10.000. Op Goeree-Overflakkee zijn de cijfers dit weekend ook gedaald. Hier zijn er in de afgelopen 24 uur 18 bijgekomen. De laatste twee weken lag dat bijna dagelijks rond de 30. Ook hier een mooie daling dus.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare geeft in het weekend geen nieuwe coronakaart. Daarom kijken we even naar de stand van zaken op vrijdag 30 oktober. Op die kaart is te zien dat er 18 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland worden verzorgd. In woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn vier bewoners besmet met het virus en in de Geldershof in Dirksland zijn alle bewoners weer genezen verklaard. Daar lijkt het virus weg te zijn. Helaas is er in het Spectrum in Stellendam wel een besmetting bijgekomen. Dat is de eerste sinds 1 september.

Persconferentie

Afgelopen dinsdag, 27 oktober, hadden premier Rutte en minister De Jonge een persmoment. Tijdens dit persmoment werden er geen nieuwe maatregelen aangekondigd. Het was volgens hen nog te vroeg om te zeggen of het nodig was. Voor aanstaande dinsdag, 3 november, is er weer een persconferentie aangekondigd. Het is nog even afwachten wat daar gaat gebeuren.

Als we niet overstappen naar een volledige lockdown, blijven we nog tot zeker december in deze semi-lockdown, inclusief alle huidige maatregelen. Dat betekent dus dat de horeca tot die tijd dicht blijft en ook het dragen van de mondkapjes blijft een dringend advies.

CuraMare coronakaart 30 oktober