31 besmettingen erbij gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Er is weer een update gepubliceerd door het coronadashboard van het RIVM. Dit is nog steeds met compensatie van de ICT-problemen.

Door Sam Fish

Op maandag is er meestal een daling te zien doordat in het weekend niet overal cijfers worden doorgegeven. Nu zitten er echter ook nog meldingen bij van het afgelopen weekend. Op zaterdag kampte het RIVM namelijk met ICT-problemen. Daardoor kwamen niet alle cijfers binnen. Het waren dus ‘minstens’ cijfers en niet de volledige.

Die problemen zijn nu voorbij en alle cijfers zijn doorgekomen, maar dat werd gisteren en vandaag dus gecompenseerd. Voor vandaag worden er daarom 10.353 nieuwe besmettingen gemeld. Geen vertrouwde maandag-daling dus, maar juist een fikse stijging. Waarschijnlijk loopt het systeem morgen pas weer echt goed en normaal door. Dan weten we dus wat de strenge maatregelen van de afgelopen dagen hebben gedaan.

Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee worden op maandag 26 oktober maar liefst 31 nieuwe besmettingen gemeld op het coronadashboard. Afgelopen weekend waren dat er ook al 47. Het afgelopen weekend was er echter geen update van CuraMare en die hebben we vandaag wel. En die is niet mals.

Op de kaart van maandag 26 oktober is te zien dat er drie mensen in het ziekenhuis zijn overleden aan het virus. Dat brengt het totaal aantal overleden coronapatiënten in het ziekenhuis vanaf 1 september op 8. Daarnaast zijn er ook nog eens dertien nieuwe patiënten opgenomen. En gelukkig zijn er ook weer 7 naar huis gestuurd. Op dit moment worden er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis 15 coronapatiënten verzorgd.

In woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland zijn twee bewoners genezen verklaard. Daar is nog één bewoner ziek. In Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is niets veranderd. Daar vechten nog steeds 5 bewoners tegen het virus.

CuraMare Coronakaart 26 oktober