Slechts drie nieuwe coronabesmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Er zijn weer nieuwe cijfers gepubliceerd op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Daarop is een schrikbarende stijging te zien van het aantal besmettingen.

Door Sam Fish

In heel Nederland zijn er de afgelopen 24 uur 3831 nieuwe besmettingen geregistreerd bij het RIVM. Een enorme stijging, gisteren waren het er ruim 500 minder. Daar tegenover staan ook de cijfers voor Goeree-Overflakkee. Zeker in vergelijking met de landelijk cijfers valt het enorm mee, maar ook als je kijkt naar het gemiddelde van de afgelopen weken. In de afgelopen 24 uur zijn er op Goeree-Overflakkee drie nieuwe besmettingen bijgekomen.

CuraMare

CuraMare is de laatste dagen wat later met het updaten van de coronakaart. Daarom kijken we naar de kaart van donderdag 1 oktober. Gisteren is er gemeld dat er 1 persoon ontslagen is uit het ziekenhuis. Daar zijn er echter wel weer vier bijgekomen. De +3 op de kaart is namelijk vanaf het vorige getal. Als er dus eerst iemand wordt ontslagen (-1) moeten er dus vier bij om op +3 te komen.

Met deze nieuwe cijfers liggen op dit moment zes mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Daarnaast kijken we ook even naar de situatie in woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland. Daar is zo’n twee weken geleden het coronavirus uitgebroken. Op de kaart van gisteren zijn daar geen nieuwe besmettingen bijgekomen en blijft het aantal zieke bewoners, patiënten en cliënten staan op 11. Zij zijn overgebracht naar een speciale afdeling van Ebbe & Voed in Oude-Tonge. Deze afdeling is uitgerust met alle benodigdheden en op deze manier kunnen de besmette patiënten geen andere bewoners van Ebbe & Vloed en de Geldershof besmetten.

coronakaart curamare 2 oktober