Vijf corona-patiënten officieel genezen verklaard

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Goed nieuws vandaag. Vijf corona-patiënten zijn officieel genezen verklaard. Zij kunnen gaan beginnen aan de revalidatie.

Door Sam Fish

De kaart corona-kaart van CuraMare is voor zaterdag 9 mei sowieso een goede. Behalve de vijf genezen personen is er namelijk niets te melden. Het gaat hierbij om één iemand in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk, één iemand van de Vliedberg in Ouddorp en drie personen in de thuiszorg. Zij hebben allemaal goed nieuws gekregen in de afgelopen 24 uur.

Met deze genezingen staat het aantal mensen binnen zorgorganisatie CuraMare dat nog steeds vecht tegen het virus op zestien personen. Deze zestien personen zijn verdeeld over het ziekenhuis in Dirksland, Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk en in de thuiszorg. Het lijkt voor Goeree-Overflakkee dus de goede kant op te gaan met het virus.

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee al 251 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

CuraMare corona-kaart 9 mei