Ook kleinere parkeerplaatsen bij stranden weer open

Foto: Afbeelding van Davide Dalese via Pixabay

Dit weekend gaan ook de kleinere parkeerplaatsen bij de stranden van Goeree-Overflakkee weer open. Dat maakt de gemeente bekend.

Eerder werden de grote parkeerplaatsen al weer geopend voor publiek. Nu volgen dus ook de kleinere. Uiteraard is wel voorzichtigheid geboden. Ga geen onnodig gevaarlijke situaties creëren en zorg dat je ten alle tijden minimaal anderhalve meter afstand kunt houden van anderen.

Heropening

Vanaf zaterdag 9 mei kunnen dus ook de kleinere parkeerplaatsen weer gebruikt worden. Het gaat om Ouddorp Beach, De Krade Hoek, het strand bij de Vuurtoren en het strand van Herkingen.

“Als u naar het strand gaat, neem uw verantwoordelijkheid voor uzelf en uw medemens,” roept burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman op. Ze hoopt dat iedereen voorzichtig omgaat met de versoepeling. “Het is belangrijk dat u anderhalve meter afstand houdt en elkaar de ruimte geeft. Vermijd grote groepen. Ziet u grote drukte? Loop weg en zoek een andere plek of ga naar huis.”

Controle

De politie en BOA’s houden de situatie nauwlettend in de gaten. Als bezoekers de maatregelen goed opvolgen kunnen de parkeerplaatsen openblijven. Ontstaan er oncontroleerbare situaties? Dan kan het zijn dat de versoepeling wordt teruggedraaid.