Eén corona-besmetting erbij in de thuiszorg

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Bij de thuiszorg is er weer een positieve testuitslag bijgekomen voor het corona-virus. Dat is te zien op het nieuwe kaartje dat CuraMare heeft gedeeld.

Door Sam Fish

Volgens het RIVM is het aantal positief geteste mensen niet gestegen. Maar doordat de informatie binnen CuraMare van verschillende kanten komt, kan het zijn dat er vertraging bij zit. Dat kan betekenen dat deze nieuwe besmetting al in het aantal nieuwe besmettingen gemeld was door het RIVM, of deze is morgen terug te zien in de cijfers van het RIVM.

Wat we verder wel zeker weten is dat er in het ziekenhuis in Dirksland en woonzorglocatie de Vliedberg in Ouddorp in totaal twee mensen genezen zijn verklaard de afgelopen 24 uur. Dat zorgt voor de volgende totaal cijfers binnen CuraMare:

  • 22 mensen vechten op dit moment nog tegen het virus
  • 112 mensen zijn inmiddels genezen verklaard
  • 50 mensen zijn al overleden aan het virus

Let op, dit zijn de cijfers binnen CuraMare. Daarbij gaat het om patiënten, cliënten en bewoners, medewerkers worden niet meegenomen op deze kaart. Ook zegt dit verder niets over de mensen buiten de zorgorganisatie die positief getest zijn. En al helemaal niets over de mensen die het virus wel hebben (gehad), maar nooit getest zijn.

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee al 251 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

CuraMare corona-kaart 8 mei