Geen nieuwe besmettingen erbij binnen CuraMare

CuraMare heeft een nieuwe corona-kaart gepubliceerd. Daarop is te zien dat er binnen de organisatie geen nieuwe besmettingen bijgekomen zijn in het totaal overzicht.

Door Sam Fish

Ondanks dat er geen nieuwe besmettingen gemeld zijn, zijn er wel een paar verschuivingen te zien op de kaart. Deze vind je onderaan dit bericht.

Zo zijn er helaas weer twee mensen overleden in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Daarmee staat het totaal voor die locatie op 19. In totaal zijn er nu binnen CuraMare 41 patiƫnten/cliƫnten/bewoners overleden aan de gevolgen van het virus.

Aan de andere kant is ook te zien dat er op dit moment ook gelukkig 84 mensen genezen zijn verklaard. Zij hebben het corona-virus verslagen.

Cijfers

Dit zijn echter geen exacte aantallen. Zolang niet iedereen getest wordt is het moeilijk te zeggen hoeveel mensen er op Goeree-Overflakkee echt besmet zijn met het corona-virus. Op dit moment worden alleen zorgmedewerkers, mensen met extreme klachten en mensen in risicogroepen getest.

Het is dus belangrijk om altijd en overal voorzichtig te zijn. Moet je echt naar buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter afstand. Heb je ziekteverschijnselen? Blijf dan thuis en laat anderen de boodschappen voor de deur zetten.

CuraMare corona-kaart 18 april