Een brief van je hond(en) wegens de huidige lock-down

Foto: Afbeelding van Fran__ via Pixabay

Veel mensen zitten de laatste tijd thuis door het corona-virus. Katten vinden het maar raar, want ze moeten hun rijk ineens delen. Maar honden vinden het niet zo erg.

Er gaat nu op Facebook zelfs een aandoenlijke brief rond van je hond. Alhoewel het meer als een eisenlijst klinkt, als je het ons vraagt.

Lieve baasjes

Het is me opgevallen dat jullie de laatste weken wel heel vaak en lang in mijn huis verblijven. Hoewel ik het geweldig vind om jullie hier te hebben, vind ik dat het tijd wordt om de regels iets aan te scherpen. Wat verduidelijking, aangezien dat toch wel nodig is.

  1. Als je naar buiten gaat…… Ik ga mee! Geen discussie!
  2. Jullie eten erg veel lekkere dingen terwijl jullie in jullie luie kloffie op de bank hangen. Ik heb recht op mijn deel van dat lekkers. Ik zal er verder niet al te moeilijk over doen en gewoon stilletjes naar je gaan zitten staren. Totdat je gehoorzaamt en mij mijn deel geeft.
  3. Verlaat geen kamer in huis zonder mij. Ik ken jullie soort onderhand. Gisteren hoorde ik ook een zak chips open gaan op de slaapkamer en niemand riep mij om te delen. Dus vanaf nu ga ik jullie stalken…
  4. Nee, ik ga niet in bad. Ik ben al schoon. En dat jij je verveelt betekent niet dat ik een bad nodig heb!
  5. Als ik slaap. Laat me slapen! Dat ik lig te slapen is geen teken voor jou of je mensenpuppies om met me te gaan spelen omdat iemand zich verveelt. En ik kan slapen waar ik dat wil. Ik waardeer het niet om wakker gemaakt te worden omdat ik moet opschuiven!
  6. Je zult nooit meer alleen een plasje gaan doen, jij kijkt ook naar mij als ik plas dus ik snap niet waarom ik dan niet bij jou mag kijken. Dus geen deuren sluiten, ook niet het toilet!
  7. Zeg niet shhhh of stop tegen mij als ik blaf. Jij besluit om meer thuis te zijn, mijn beveiligingstaak is er alleen maar groter op geworden. Alles wat ik hoor moet ik aan je rapporten dus luister goed naar me en niet zeggen dat ik stil moet zijn.
  8. Ik werk altijd al vanuit huis, dus als jij dat nu ook opeens doet moet je niet op mij mopperen als ik blaf tijdens jouw vergadering of geklets met je mensen vrienden. Jouw werk is echt niet belangrijker dan mijn beveiligingstaak.

P.S. Ik hoor iets over anderhalve meter, als dat betekent dat ik meer ruimte krijg, ben ik voor!

Pas wel op

De lijst hierboven is natuurlijk vooral bedoeld als grapje, maar dierenartsen waarschuwen wel om op te letten. Doordat veel mensen nu thuis zitten wordt er veel gelopen en gespeeld met de hond. Meer dan normaal. Huisdieren kunnen daar meer stress door ervaren, maar het is ook niet altijd goed voor het lichaam. Ga dus niet té lange stukken lopen als ze dat niet gewend zijn.