Vrijwilligers gezocht voor gezelligheid

Foto: Stichting ZIJN

Doet u graag iets voor een ander? Stichting ZIJN is op zoek naar mensen die het enthousiaste team van vrijwilligers willen versterken. Eén uurtje per week of veertien dagen kan al heel veel goeds doen.

In meerdere plaatsen worden mensen gezocht die af en toe eens koffie willen drinken met iemand of die willen helpen bij het doen van boodschappen. Hieronder staan de aanvragen per dorp.

Stellendam
Er wordt iemand gezocht die eens in de week met een slechtziende meneer van 72 jaar een rondje wil wandelen door het Stellebos. Meneer loopt nog goed maar vindt het fijn als iemand hem vergezeld. Aanwezigheid van een hond zou meneer erg leuk vinden, mits de hond niet voor de voeten loopt.

Stellendam
Voor een mevrouw van 74 jaar zoeken ze iemand die het gezellig vindt om bij mevrouw op visite te gaan en bij mooi weer een klein rondje met haar te lopen. Mevrouw loopt niet makkelijk maar wil graag naar buiten. Mevrouw kan goed fietsen en zou doet dit ook graag met iemand willen doen.

Den Bommel
In het kader van mantelzorg zoekt Stichting ZIJN voor een meisje van 14 jaar, die in bijzondere omstandigheden verkeert, iemand die af en toe wil ondersteunen na schooltijd. Het gaat om af en toe een uurtje en het ondersteunen zou ook ’s avonds kunnen.

LEES OOK: Dit is er deze week te doen op Flakkee

Algemeen
Heeft u plezier in het werken in de tuin? En vindt u het leuk om ouderen een plezier te doen? Ze zijn altijd op zoek naar mensen die bij ouderen werk in de tuin willen verrichten. Het gaat hier om licht snoeiwerk, onkruid verwijderen, plantjes in de tuin zetten, etc.

Ook zoeken ze mensen voor het thuis bezoeken van ouderen met weinig sociale contacten. Contact en gezelschap staan voorop. Samen kunnen activiteiten ondernomen worden zoals wandelen, koffie drinken, spelletje doen, de krant lezen e.d..

Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Annemarie Hogenbirk van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 3241 AA Middelharnis, contact: 0187-641344 – email: [email protected]

Stichting ZIJN is een welzijnsorganisatie die o.a. het welzijnsadvies voor kwetsbare mensen en mantelzorgers op Goeree Overflakkee verzorgt. Mantelzorgers hebben soms even tijd voor zichzelf nodig om nieuwe energie op te kunnen bouwen. Daarom is Stichting ZIJN regelmatig op zoek naar vrijwilligers die de mantelzorgers of eenzame ouderen willen ondersteunen. U kunt zich altijd opgeven als vrijwilliger. Bij de match wordt altijd gekeken naar uw persoonlijke interesses en mogelijkheden.

Reacties