Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Sjoelen
De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 30 april a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00
inclusief koffie of thee.

Spreekuur Dementie
Op dinsdagmiddag 1 mei verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis.

Dit spreekuur is in het iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14.00 tot 15.00 uur. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze, en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur.

Filmhuis: Weg van jou
Woensdag 2 mei de Nederlandse film ‘Weg van Jou’ van regisseur Jelle de Jonge met o.a. Katja Herbers, Maarten Heijmans en Elise Schaap.

De stadse Evi wordt met frisse tegenzin door haar werkgever overgeplaatst van hip Rotterdam naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carrière valt of staat met slagen in de Zeeuwse regio. Ze laat haar comfortabele stadse leven van uitgaan en veel consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat het daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet. Zou ze dan toch aarden in de Zeeuwse klei of keert ze liefst zo snel mogelijk terug naar haar vriend Lennaert die in Rotterdam is gebleven?

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
woensdag 2 mei 2018 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00
reserveren www.hetdiekhuus.nl
Deze film is geschikt voor alle leeftijden genre romantiek, komedie

LEES OOK: VIDEO – Schattige kleutermusical op D’n Tuun

Oorlogsfilm bij 55+-club
Woensdag 2 mei heeft de 55+ club in Ouddorp Teun Grinwis uitgenodigd voor een middag over de tweede wereldoorlog. Woensdag gaat het over de film Snuf de hond. De prijs van deze middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Filmhuis: Frantz
Donderdag 3 mei in Filmhuis Middelharnis de film ‘Frantz’ van regisseur François Ozon.

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp, maar Adrien laat zich niet zomaar afschrikken. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die dezelfde oorlog als hij meemaakte. Een jongen die zonder een oorlog wellicht ooit tot zijn vriendengroep had kunnen behoren. De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwachts effect op beide levens. Onzekerheden en angsten worden aangewakkerd, maar biedt ze beiden ook een bijzondere kans om de oorlog te verwerken en hun levensgeluk te hervinden.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
donderdag 3 mei 2018 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00
www.hetdiekhuus.nl
Deze film is geschikt voor 12 jaar en ouder / genre drama

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Ouddorp vindt plaats op vrijdag 4 mei.

Wilt u meer uit uw tablet halen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u e-books kunt lezen op uw tablet? Bent u op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom langs in het tabletcafé!

Kaartmiddag
Zaterdag 5 mei is er een kaartmiddag van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee.

Deze vindt plaats in het wijkcentrum aan de Doetichemsestraat 27 te Middelharnis. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3.00 en bij binnenkomst een gratis kopje koffie /thee. Je kunt er klaverjassen en jokeren. En aan het eind is er nog een verloting.

LEES OOK: Ga zeehonden spotten op het Grevelingenmeer

Repaircafé
Op zaterdag 5 mei is het Repaircafe actief in Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis van 10 tot 13 uur.

U kunt hier terecht met bijna alle kleine (u moet het zelf kunnen dragen) huishoudelijke apparaten. Onze vakkundige monteurs zijn goed ingericht om u te helpen met repareren. Helaas geen telefoon en PC.

Kindertheater
Op zaterdag 5 mei speelt theatergroep Koek en Ui hun komische kindervoorstelling Van Mij! over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim.

Flo heeft een huisje. Een huisje waarin alles van haar is. Van de kast tot aan de spijker in de muur. Alles is van haar. En delen… daar doet ze niet aan. Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Alex en haar koffer. Wat komt Alex eigenlijk doen? En waarom heeft ze die koffer bij zich? En hoezo mag Flo niet heel even kijken wat er in de koffer zit? Tickets voor deze voorstelling op zaterdag 5 mei om 11:00 uur zijn te koop voor €10,50.

Kaarten zijn online te bestellen via www.houtenkaap.nl of te reserveren via [email protected].

Reacties