Echtpaar Eijbers 40 jaar in dienst

Foto: CuraMare

Een 40-jarig dienstverband is in de hedendaagse maatschappij eerder uitzondering dan regel.

Hoe bijzonder is het dan dat een echtpaar 40 jaar in dienst is bij dezelfde organisatie. Officieel nemen Paula en Wim Eijbers officieel 1 december afscheid van hun 40-jarige carrière in de zorg.

Paula heeft altijd in de zorg gewerkt en is een echt ‘zorgenmens’. Wim is zijn carrière gestart bij een reclamedienst, maar al snel trok de zorg. De zorg was een bewuste keuze waar ze beiden 40 jaar met veel plezier gewerkt hebben.

LEES OOK: Brasserie ’t Vingerling in Lekker500

In 1976 solliciteerden ze bij het toen pas geopende verpleeghuis De Samaritaan. Wim en Paula waren toen al een echtpaar. Wim ging aan de slag als ‘derde’ op een psychogeriatrische afdeling: bij afwezigheid van zowel het afdelingshoofd als het waarnemend hoofd had hij de leiding. Paula ging aan de slag als ziekenverzorgende en heeft op ongeveer alle afdelingen gewerkt.

Zorgen is de rode draad in de carrière van Paula. Na het werk in de Samaritaan ging Paula werken op de schakelunit. Destijds een afdeling in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis waar mensen lagen die zover waren opgeknapt dat ze niet meer als patiënt in het ziekenhuis behandeld hoefde te worden, maar niet beter genoeg waren om naar huis te gaan. Deze mensen wachtten tot er plek voor hen was in het voormalige verzorgingshuis. Na het sluiten van de schakelunit is Paula op de dagbehandeling oncologie komen te werken. Sinds jaar en dag is zij de vrolijke noot op de afdeling. Altijd goedlachs. Zingend of neuriënd doet ze met plezier haar werk. Paula zorgt, als verpleegassistente en gastvrouw, goed voor haar patiënten, maar ook voor haar collega’s.

Wim heeft in de afgelopen 40 jaar diverse rollen vervuld binnen de organisatie. In 1996 werd hij teamleider in de Samaritaan en startte hij met een kader- en managenementopleiding en een HBO-opleiding Personeelswerk. Hij is projectmedewerker geweest, was voorzitter van de ondernemingsraad en deed vrijwilligerswerk voor het huisblad. Dat was in de tijd dat computers niet bestonden. Het was veel knip- en plakwerk om een mooi huisblad te maken waar zijn ervaring bij de reclamedienst toch ook weer van pas kwam. Later is Wim de arbo-adviseur geworden. Wie kent Wim niet. Kwam je nieuw werken bij het ziekenhuis dan kreeg je van Wim tijdens de introductiedag alle informatie over veilig werken volgens de geldende arbo-normen. En niet alleen binnen het ziekenhuis vertelde Wim vol passie over veilig werken en veilige arbeidsomstandigheden. Dit deed hij binnen heel CuraMare en SjaloomZorg.

LEES OOK: Massale opkomst informatiebijeenkomst Kopzorgen om Kop van Goeree

Wim en Paula zijn de afgelopen 40 jaar meegegroeid met de organisatie. Wat startte als een baan in een verpleeghuis eindigde als een carrière bij CuraMare. Het voormalige verpleeghuis werd onderdeel van CuraMare.

Wim heeft officieel de pensioengerechtigde leeftijd bereikt; Paula nog niet, maar samen hebben ze bewust gekozen om te stoppen. Meer genieten van elkaar. Tijd voor elkaar, meer tijd om naar hun stacaravan in Loosdrecht te gaan en meer tijd om te reizen.

Het geheim om 40 jaar bij dezelfde organisatie te werken volgens Wim en Paula ‘werk met plezier, maak plezier en neem zelf verantwoordelijkheid voor je rol. Tegenwoordig verandert er zoveel. Sta hiervoor open en stop er energie in. Dan werk je 40 jaar met plezier bij dezelfde organisatie’.

Reacties