Ziekenhuis in top 10 darmkanker chirurgie

Foto: Sam Fish

Alle Nederlandse ziekenhuizen geven jaarlijks de resultaten door van patiënten die geopereerd worden aan dikke darmkanker.

Dit wordt geregistreerd door DICA, het Dutch Institute for Clinical Monitoring. Bijgehouden wordt of de tumor volledig verwijderd is, of er tijdens de operatie complicaties hebben voorgedaan en of de patiënt goed hersteld het ziekenhuis heeft kunnen verlaten. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis kan met trots melden dat zij tot de allerbeste ziekenhuizen op gebied van darmkanker chirurgie behoort.

LEES OOK: Live meekijken met een operatie, zou jij het durven?

“Darmkanker operaties worden in ons ziekenhuis uitsluitend door zeer ervaren chirurgen uitgevoerd. Gaat het om een ingewikkelde ingreep dan opereren twee chirurgen tegelijkertijd. Het is natuurlijk prachtig dat deze manier van werken tot dit prachtige resultaat leidt. En het sluit helemaal aan bij onze filosofie om goede zorg dichtbij huis te kunnen bieden. Dat we als regionaal ziekenhuis tot de top van Nederland behoren, maakt ons uitermate trots op onze afdeling chirurgie!”, aldus Paul van der Velden van de Raad van Bestuur van CuraMare.

 

Reacties