Verslavingen gaan gewoon door tijdens de lockdown

Foto: Moedige Moeders

Moedige moeders gaan zo snel mogelijk weer weerbaarheidstrainingen geven. Dat is nodig, want ook in de lockdown gaan verslavingen door.

Door Maria Evers

“We zouden in april al willen beginnen, want het sociale leven ligt stil door corona. Maar het gebruik van middelen gaat gewoon door,” vertelt woordvoerder Pythia Maasdam. “Zo gauw als het licht op groen springt, beginnen we. Mensen kunnen zich nu al aanmelden.” Dat kan door te bellen met 06 252 950 21 of stuur een e-mail naar [email protected].

Hard nodig

Moedige Moeders zijn altijd telefonisch bereikbaar, ook tijdens de coronacrisis. Maar een van de belangrijkste pijlers is de weerbaarheidstraining. Deze is er speciaal voor familie en vrienden van drugsverslaafden.

“Tweemaal per jaar geven we een weerbaarheidstraining, die bestaat uit zes avonden. We roepen belangstellenden op om contact op te nemen, want we willen snel aan de slag. De gemeente gaf vorig jaar de taak om een rioolwateronderzoek uit te voeren door een externe partij. Daaruit blijkt maar weer het enorme middelengebruik op het eiland.”

Ze zijn er klaar voor

De Moedige Moeders Goeree-Overflakkee zijn er klaar voor. “Het is belangrijk dat mensen weten dat wij er voor hen zijn. Nog te vaak zijn mensen en instellingen er niet van op de hoogte. Ze kunnen bij ons praktische ondersteuning en een luisterend oor krijgen.” Moedige Moeders willen graag hun kennis delen en handvatten aanreiken. “Ons team kan ook nog wat groeien, dus als er mensen zijn die zich willen inzetten om samen met ons dit probleem aan te pakken, meld je dan ook aan.”

Ontwrichtend

Moedige Moeders GO is opgericht in 2007 uit vrijwilligers, in navolging van de Moedige Moeders Volendam. De moeders zijn ervaringsdeskundigen. In hun gezinnen is een kind (ex)verslaafd of gebruikt(e) heel veel alcohol en/of drugs. Als geen ander kennen zij de problemen rondom een verslaving en hoe ontwrichtend dat werkt op je gezin. “Bezoek ook eens onze website en Facebookpagina.”