Leuke presentatie tijdens mantelzorgcafé Middelharnis

Foto: Diekhuus

Na een lange vakantiestop is het fijn om elkaar weer op een veilige manier te kunnen ontmoeten. Daarom is er op donderdag 24 september weer een mantelzorgcafé in het Diekhuus.

De mantelzorgcafés zijn bedoeld voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen. Tijdens het mantelzorgcafé hoeven ze even nergens aan te denken. Even een moment voor ontspanning voor deze hardwerkende helden.

De middag wordt georganiseerd door Stichting ZIJN. Deze keer zullen Saskia en Angela uit Ouddorp de invulling van de middag verzorgen. Alles uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee.

Saskia

Saskia is een Nederlandse succesauteur van diverse zelfhulpboeken. Met haar werk reikt zij handvatten aan diverse angsten. Denk bij voorbeeld aan fobieën, chronische- en acute hyperventilatie, burn-out en de gedragspatronen die daarbij horen.

Aan de hand van situaties uit haar eigen leven biedt ze verschillende handvatten. Deze kunnen allemaal het leven wat gemakkelijker maken. Ze voegen waarde toe, het zijn de ‘Tools 4 your life’. De toepassing van de handvatten zal gericht zijn op de impact van een (corona) crisis in een mensenleven.

‘Tools 4 your life’ is een programma met een lach en een traan waar iedereen iets uit kan putten. “Het is mijn passie om andere mensen te helpen,” vertelt Saskia. “Dit mag ik doen door hen de handvatten door te geven die mijn eigen leven, steeds weer, op de rit zetten en houden. Dat vind ik het mooiste dat er is.”

Nieuwe mantelzorgers

Ben je pas mantelzorger of ben je nooit eerder naar het café geweest? Ga gerust eens langs om te kijken. Iedereen is van harte welkom, zelfs als je mantelzorg erop zit blijf je welkom.

De middag start om 13.30 uur en zal ongeveer twee uur duren. De entree is helemaal gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel met 0187-48 33 66, toets 2.