Uitbreiding voor Kinderopvang Flakkee

Foto: Sam Fish

Monique Riemslag Baas is nog geen twee jaar bezig met de Kinderopvang Flakkee in Dirksland. Toch heeft ze nu al aan uitbreiding gedaan.

Door Sam Fish

In het gebouw waar de kinderopvang gehuisvest is stond een hele vleugel leeg. “Ik bleef ook maar aanmeldingen krijgen, maar daar had ik geen plek voor. Toen kwam het idee voor de uitbreiding,” vertelt Monique. “We zijn de hele zomervakantie bezig geweest met het opknappen van de vleugel.”

Extra ruimte

De gangen zijn geverfd, er is een nieuwe vloer gelegd en er zijn ineens veel meer ruimtes voor de kinderen. “We hebben een gameroom, een blokken- en beweeg ruimte, een soort sportruimte, een poppenhoek met verkleedkleren, knutselruimtes en een zithoek. Het is echt fantastisch,” vertelt ze trots. “De kinderen vind het ook geweldig.”

Er zijn ook twee knutselruimtes die ook gebruikt worden om te eten en drinken. “We hebben die ruimtes de Woudlopers en het Speelhok genoemd. Daarmee hebben we ook de kinderen in twee groepen verdeeld voor de dagen dat het drukker is,” legt ze uit. “Op die manier hebben de kinderen ook soort van hun eigen plekje.”

Overlapping

In het oude gedeelte verblijven nu de kinderen van 0 tot 4 jaar van de dagopvang. Het nieuwe gedeelte is vooral voor de buitenschoolse opvang. Al zijn sommige ruimtes ook leuk voor de kinderen van de dagopvang. “Die hebben nu dus ook veel meer ruimte om te spelen als het geen lekker weer is buiten. Het is dus echt een verbetering van de opvang.”