Pilot digitale huisartsenpost succesvol afgerond

Foto: PR Spreekuur.nl

De pilot met de digitale huisartsenpost ‘Spreekuur.nl’ is succesvol afgerond. Spreekuur.nl werd in maart in de regio Eemland versneld gelanceerd.

Persbericht

De versnelde lancering had te maken met de uitbraak van het corona-virus. Een maand later kwam het ook in de regio Rijnmond van de grond.

Spreekuur.nl

Met de digitale huisartsenpost kunnen zo’n 1,3 miljoen inwoners het digitale consult zelf voorbereiden. Hiervoor doorlopen ze gevalideerde triage- en anamnese vragen. Ook kunnen ze er een foto aan toegeven. Deze manier scheelt een hoop werk voor de huisarts en de triagist. Daarnaast blijft het contact voor de patiënten persoonlijk, want advies van een echte huisarts blijft.

Lancering

Sinds de lancering in de twee regio’s namen in totaal 4000 patiënten een consult af. In de piekperiode was 40 procent van de consulten corona-gerelateerd. Daarnaast werd het platform ook gebruikt voor huidklachten, wonden, kneuzingen en oogklachten.

De Net Promotor Score (NPS) geeft aan in welke mate een dienst wordt aanbevolen. Voor Spreekuur.nl ligt dat op 59 procent. Daarmee valt Spreekuur.nl in de categorie van hoogst scorende organisaties. Ook de betrokken verzekeraars zijn enthousiast over Spreekuur.nl. Het gaat hierbij om Zilveren Kruis en VGZ.

Tevreden

Dianne Jaspers is medisch directeur van de Huisartsen in Eemland. “We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten en de positieve reacties van patiënten. Met Spreekuur.nl stellen we de patiënt echt centraal,” benadrukt ze. “Het doel is om mensen minder lang te laten wachten. De consulten zijn ook efficiënter en minder fysiek, dit bespaart reistijd en –geld.”