GGD meldt zesde positieve corona-test op Flakkee

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

De gemeente en CuraMare komen niet meer met een dagelijkse update over corona-besmettinge. Maar de GGD Rotterdam Rijnmond en het RIVM nog wel.

Door Sam Fish

Uit de laatste update van de GGD Rotterdam Rijnmond blijkt dat er op Goeree-Overflakkee voor de zesde keer iemand positief is getest op het corona-virus. Door de stilte vanuit de gemeente en CuraMare weten we niet of het om een patiƫnt of medewerker gaat.

Blijf thuis

Er is landelijk bepaald dat er minder mensen getest worden op het virus. Alleen ouderen (70 jaar en ouder) en mensen met een zwakkere gezondheid worden nog getest. Het is daarom belangrijk om thuis te blijven zolang je klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Het nieuwe testbeleid betekent dat er mensen zijn die mogelijk het corona-virus hebben, zonder bevestiging van een test. Daarom is het belangrijk om alle maatregelen van de overheid op te volgen. De belangrijkste daarvan zijn het zoveel mogelijk thuis blijven en afstand houden van elkaar. Waarom? Dat wordt uitgelegd in onderstaande video.