Geen dagelijkse updates meer over besmettingen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Zowel zorgorganisatie CuraMare als de gemeente Goeree-Overflakkee gaan geen dagelijkse updates meer geven over het aantal (mogelijke) besmettingen.

Door Sam Fish

Ze benadrukken dat belangrijke informatie rondom het corona-virus gewoon gedeeld wordt. Alleen het aantal geteste en/of verdachte patiënten, cliënten en medewerkers wordt niet meer gedeeld.

“CuraMare doet er alles aan om besmetting en verspreiding van het corona-virus te beperken,” geven ze aan. “Patiënten en cliënten met het (mogelijke) besmetting worden altijd in isolatie behandeld en verzorgd.”

Geen bezoek

Dinsdag 17 maart werd bekend dat in verpleeghuizen op Goeree-Overflakkee geen bezoek meer welkom is. Die maatregel is toen per direct ingegaan. Op deze manier wordt er geprobeerd om de ouderen veilig te stellen van het virus.

Op zondag 15 maart werd bekend dat een bewoner van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk positief getest werd. Deze persoon is in isolatie en wordt behandeld. Het laatste nieuws was ook dat er drie besmette ziekenhuismedewerkers in thuisisolatie zitten en één positief geteste patiënt in het ziekenhuis in isolatie werd behandeld.

Updates

Zowel de gemeente als CuraMare stuurt iedereen voor de informatievoorziening door naar de officiële kanalen. De redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl houdt deze dan ook goed in de gaten. Als er iets te melden valt dan delen we dat direct.

In de tussen tijd, zorg dat je je aan de maatregelen houdt die de overheid heeft gesteld. In de video hieronder wordt nog even uitgelegd waarom dat zo belangrijk is.