Appeltaarten uitgedeeld aan Flakkeese ouderen

Foto: PR CuraMare

Het is inmiddels een echte traditie geworden. Zo kort voor de kerst, worden de ouderen op Goeree-Overflakkee getrakteerd op een heerlijke punt appeltaart.

De appeltaarten worden door de bewoners, jong en oud,  thuis gebakken en vervolgens uitgedeeld aan de ouderen van heel Goeree-Overflakkee.

“Dat stukje taart is natuurlijk heerlijk, maar de gedachte erachter zegt zoveel meer. Samenwerken, omzien naar elkaar en aandacht voor de medemens,” zegt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor dit fantastische initiatief van Adviesgroep De Vogel, sponsors en vrijwilligers die bakken!” De burgemeester hielp dinsdagmiddag 17 december persoonlijk met het uitdelen van taart. Zij bood heerlijke punten aan bij ouderen in het Nieuw Rijsenburgh. Ze werd bij het uitdelen geassisteerd  door een aantal jonge thuisbakkers.

Samen aan de bak 

“Het is elk jaar een feest om dit te organiseren,” zegt Jan Peter Robijn van Adviesgroep de Vogel. Bij hen begon het jaren geleden allemaal. “Het enthousiasme van de thuisbakkers is enorm groot. Wij krijgen foto’s van hele families die hun handen uit mouwen steken en gezellig samen een appeltaart aan het bakken zijn.” Het idee achter “Heel G-O Bakt” is simpel. Samen iets leuks doen voor een ander en een beetje extra aandacht voor elkaar hebben. Zeker voor de ouderen.

Het mooie is dat iedereen graag een bijdrage levert. De bedrijven stellen hun producten en diensten gratis beschikbaar en de bewoners gaan massaal aan de slag. Ook de burgemeester was direct enthousiast. Toen zij door de organisatie werd uitgenodigd om symbolisch als burgermoeder te helpen bij het uitdelen van de appeltaarten zei ze meteen ja. De reacties van de bewoners zijn elk jaar weer zo leuk en dankbaar.

Dankbaar

Adviesgroep de Vogel doet dit niet alleen. Heel GO Bakt is een samenwerking met de Albert Heijn in Ouddorp, De Jong Verpakkingen, Kranse Printwrx en DINK. Ook dit jaar was het weer een groot succes. Ze danken dan ook alle thuisbakkers die hebben meegedaan. Ze hebben veel ouderen weer erg blij gemaakt deze maand.

Reacties