Ontwerp beweegtuin Nieuw Rijsenburgh gereed

v.l.n.r. Ellen Jansen, lid sportteam GO, Linda Westerbeke, projectleider Nieuw Rijsenburgh en Mario Hofman, YALP.
Foto: CuraMare

In 2014 ontving CuraMare samen met stichting ZIJN, ANBO en het sportteam GO subsidie voor de aanleg van een beweegtuin voor senioren bij woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh. Inmiddels is het ontwerp voor de beweegtuin gereed.

Er is nagedacht over een passende indeling en geschikte toestellen voor de beweegtuin. Eind december 2014 is de offerte getekend door YALP, de leverancier van de toestellen, mevrouw G. Pulleman-Ras, locatiemanager Nieuw Rijsenburgh en mevrouw L. Westerbeke, projectleider. Sportteam GO, die heeft ondersteund bij het opstellen van de subsidieaanvraag, was eveneens aanwezig om dit moment te vieren.

Op dit moment stellen de betrokken partijen beweegprogramma’s op en worden begeleiders voor de beweegprogramma’s getraind. De toestellen worden omstreeks maart 2015 geplaatst en het streven is om de beweegtuin medio april 2015 te openen. Na opening worden wekelijks beweegprogramma’s aangeboden, zowel voor bewoners van Nieuw Rijsenburgh als voor andere senioren. Het project is opgestart om bewegen onder ouderen te stimuleren en alle senioren zijn welkom om onder begeleiding gebruik te maken van de beweegtuin!

Reacties