Nieuwe samenwerking ongeplande nachtzorg in de wijk

Foto: PR CuraMare

Thuiszorg is er voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee en Voorne-Rozenburg. In deze regio’s wordt dat aangeboden door CuraMare, Catharina Stichting en Careyn. Zij slaan nu de handen ineen.

Met de nieuwe samenwerking willen de goede kwaliteit en continuïteit kunnen blijven bieden. De nadruk ligt vooral op het efficiënter maken van de ongeplande zorg in de nacht.

Betere zorg

Zorg met hart en ziel. Dat is wat CuraMare, Catharina Stichting en Careyn verbindt. Met deze intensieve samenwerking kunnen de zorgaanbieders ongeplande zorg en personenalarmering voor mensen thuis beter op elkaar laten aansluiten. Voorheen reden er vier verschillende zorgorganisaties over de twee eilanden. Vanaf deze zomer jongstleden zijn dat er nog maar twee; CuraMare op Goeree-Overflakkee en Careyn op Hellevoetsluis.

Dit betekent dat er bij een alarmering in de nacht, gedurende 7 dagen per week van 23.00 tot 07.00 uur een verpleegkundige beschikbaar is voor een ongeplande of acute zorgvraag. Een alarmcentrale beoordeelt de situatie en geeft dit door aan de verpleegkundige in de wijk. Ontsluiting van woningen, cliëntgegevens en triage zijn bij deze aanpak cruciaal.

“Wij zijn trots op al onze collega’s in de wijk die te maken hebben met onverwachte situaties, vooral in de nacht,” vinden de managers van de organisaties. “Met deze nieuwe vorm van samenwerken kunnen onze cliënten nog langer en veiliger thuis wonen.”

Reacties