Rode Kruis collecteert ook op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Alexas_Fotos

Afdeling Goeree-Overflakkee van het Rode Kruis collecteert van 16 tot en met 22 juni in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Gedurende het hele jaar houdt het lokale Rode Kruis zich onder andere bezig met zelfredzaamheid, EHBO-cursussen, evenementenhulp, hulp bij rampen, Omloop, avondvierdaagse, tulpenwandeltocht en nog veel meer. De hulporganisatie werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften om haar belangrijke activiteiten te kunnen blijven voortzetten. Daarom zamelen zij ieder jaar tijdens de collecteweek geld in.

Het Rode Kruis staat op verschillende momenten klaar om hulp te bieden of informatie te verstrekken. Zo is de hulporganisatie aanwezig om EHBO te verlenen tijdens diverse evenementen op het eiland. Ook verzorgen ze EHBO-cursussen en geven ze tips over zelfredzaamheid. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar in de organisatie hiervan gaat veel tijd en natuurlijk ook geld zitten. Zo moeten de Rode Kruis vrijwilligers getraind worden, worden EHBO-benodigdheden ingekocht en ontwikkelen ze cursusmaterialen.

Collecteweek

Ruim tweehonderd vrijwilligers gaan tijdens de collecteweek langs de deuren of staan op locatie om geld op te halen voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis op Goeree-Overflakkee. U kunt het Rode Kruis steunen door een bijdrage te doen in de welbekende groene collectebus van het Rode Kruis.

Ook hebben ze dit jaar op alle bussen een QR-code sticker geplakt. Mensen hebben tegenwoordig bijna geen klein geld meer in huis. Om deze mensen tegemoet te komen is het daarom mogelijk om de code te scannen en op dit manier een bedrag over te maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden