Cadeautjes voor bewoners De Stove

Foto: Sam Fish

Feest bij Sjaloom Zorg locatie De Stove aan de Stoofhoek in Sommelsdijk. Daar werden de bewoners zaterdagmiddag 8 juni eerst getrakteerd op een lekkere lunch waarna ze cadeautjes kregen!

Door Sam Fish

De speciale lunch bestond uit patat met lekkere snacks, verzorgd door Eetwinkel ’t Hoekje uit Ouddorp. “Een feestelijke dag moet natuurlijk wel aangekleed worden, dus we hebben een keer geen boterham tussen de middag, maar een lekkere vette hap. Moet kunnen,” vindt Gerdie Schellevis, regiomanager van de locatie. “Is voor de bewoners hartstikke leuk en het is weer eens iets anders. En het past gewoon helemaal bij de dag. Het is tenslotte feest.”

De vrienden van…

Het cadeau waar de middag omheen werd georganiseerd staat prachtig ingepakt met grote strik erop in de gezamenlijke ruimte. Bewoners speculeren over wat het kan zijn en krijgen daar snel antwoord op. “Wij van de Vrienden van Sjaloom Zorg proberen Sjaloom Zorg te ondersteunen bij het aanschaffen van bepaalde dingen. Dat doen wij door met derde partijen geld in te zamelen,” vertelt Jaap van Oostenbrugge namens de stichting. “Dit keer was het de Rotaryclub van Goeree-Overflakkee. Zij wilden met een Rally geld ophalen voor onze stichting. En dat hebben ze gedaan.”

Op 13 mei reden in totaal 68 oldtimers een rit over Goeree-Overflakkee en net daarbuiten om via sponsoring geld op te halen voor het goede doel. In totaal leverde dat € 10.000,- op voor de stichting.

Cadeautje

Van zo’n groot bedrag kan een prachtig cadeau worden aangeschaft. En wel een belevenistafel. “We zaten al een tijd te praten over de aanschaf zo’n tafel, maar het was voor ons veel te duur,” laat Gerdie weten. “Het is een leuke bezigheid voor de ouderen, maar ze kunnen er ook van leren en mee terug naar vroeger. Ik vind het dan ook super dat we dit door de Vrienden van Sjaloom Zorg en de Rotary hebben kunnen realiseren,” Het is de eer aan Ineke en Anneke om de tafel uit te pakken, wat dan ook gebeurt met een grote grijns. De tafel wordt meteen aangezet en getest om te kijken wat er allemaal mee gedaan kan worden.

Verrassing

Maar dat was niet het enige cadeau dat werd overhandigd op de dag. Ook voor Gerdie kwam er een verrassing. Als de buitendeuren van de zaal worden geopend wordt er een speciale rolstoelfiets naar binnen gereden. “Ik was net al stil door de belevenistafel, maar daar wist ik vanaf. Dit is fantastisch! Dat jullie dit achter mijn rug om hebben gedaan, terwijl ik zo vaak heb gevraagd of we de mogelijkheden konden uitzoeken. Dit is echt geweldig,” zegt een emotionele Gerdie.

De rolstoelfiets is een normale fiets met voorop een plateau waarop een rolstoel kan staan. “Hierdoor kunnen de bewoners weer ervaren hoe het is om op de fiets te zitten. Lekker de wind in de haren, je kunt verder dan wat je zou doen met een scootmobiel. Dit is echt te gek. Nu hebben we alleen nog vrijwilligers nodig die willen gaan fietsen met de bewoners. Geen zorgen, het is een elektrische fiets.”

Rolstoelfiets en belevenistafel voor De Stove

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden