Zuid-Hollandse Delta helpt de MKB met digitaliseren

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Gemeenten van de Zuid-Hollandse Delta, MKB Rotterdam Rijnmond en lokale ondernemersverenigingen slaan de handen ineen.

Om precies te zijn gaat het om de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne. Zij hebben zich aangesloten bij de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta. Daarmee willen ze MKB-ondernemers vraaggericht helpen bij hun digitalisering.

MKB’ers worden met digitaliseringsvouchers, coaches en het organiseren van masterclasses geholpen. Deze publieke/private samenwerking heeft een looptijd van twee jaar en start in oktober dit jaar.

MKB-Deals

De MKB-Deals zijn bestuurlijke afspraken tussen provincie, gemeenten en ondernemersverenigingen. Die afspraken zijn gemaakt om het MKB met concrete projecten te ondersteunen. Het is een voorwaarde dat elke deal gesloten wordt door ten minste 5 samenwerkende partijen. Daarvan moeten er minimaal drie Zuid-Hollandse gemeenten aansluiten. Maar ook een ondernemersvereniging en de provincie moeten tekenen. Dit is verplicht gemaakt om de regionale samenwerking te stimuleren. Op dit moment zijn er al zes deals gesloten.

“Het regionale MKB is de ruggengraat voor onze maatschappij en economie,” zegt Willy de Zoete. Zij is gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. “Met de MKB-Deals willen wij als provincie werken aan een robuust en toekomstbestendig ondernemersklimaat. Zo willen we de MKB’ers ondersteunen.”

MKB is onmisbaar

Het regionale MKB is onmisbaar voor levendige dorpen en steden. Bijna iedereen koopt er dagelijks zijn spullen of maakt gebruik van aangeboden diensten. Maar ook als werkgever speelt het MKB een belangrijke rol. Opgeteld is het de grootste werkgever van Zuid-Holland. Ondanks deze belangrijke rol kent het MKB uitdagingen in het herstel na de coronacrisis. Maar ook op het gebied van digitalisering, verduurzaming en aanboren van nieuw talent.

“Deze regio kent een omvangrijk MKB,” zegt wethouder Tea Both-Verhoeven. Zij is dan ook erg blij met de MKB-Deal die de gemeenten hebben gesloten. “Het hardwerkende MKB heeft in deze coronatijd extra baat bij digitalisering. Daar moeten we iets mee, ook als gemeente. Daarom willen wij deze deal inzetten om zoveel mogelijk MKB’ers te helpen digitaliseren. We willen ondernemers inspireren en stimuleren. Door gebruik te maken van de digitaliseringsvoucher investeren ondernemers in een bedrijf dat klaar is voor de digitale toekomst.”