Naamgeving en logo’s RGO-locaties aangepast

Foto: PR RGO

De naamgeving en logo’s voor de RGO-locaties zijn aangepast. Dit om onderscheid te maken tussen het pand aan de Koningin Julianaweg en de Beroepscampus.

De RGO is een brede scholengemeenschap voor vwo, have, mavo, vmbo en isk. Met de komst van de Beroepscampus is het vmbo daar naartoe verhuisd. Sinds dien draagt het RGO vmbo de naam RGO Beroepscampus.

RGO College

Het lag voor de hand dat er ook een passende naam zou komen voor het originele pand. Dit moest een naam zijn die recht doet aan de onderwijsafdelingen. Maar ook de regiofunctie van de school moet erin tot zijn recht komen. Daarbij moet het een naam zijn die past bij de visie en het beleid van de school.

Een werkgroep van medewerkers, ouders en leerlingen hebben onlangs een advies gegeven hierover. En daar kwam een nieuwe naam uit: RGO College. Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn er daarmee twee nieuwe RGO-scholen op het eiland. De RGO Beroepscampus en het RGO College.

Beroepscampus 

Het eerste deel van de Beroepscampus aan de Langeweg in Sommelsdijk is eerder dit jaar opgeleverd. Daarmee is alles vanuit het oude pand van ‘De Groen’ verhuisd naar de Beroepscampus. Sinds dien is ‘De Groen’ gesloopt en is onlangs begonnen met de bouw van het tweede deel van de Beroepscampus. Als alles goed gaat zou het tweede deel, Campus Noord, opgeleverd moeten worden voor de zomer van 2022.