Bestel koffie en steun je lokale sportclub

Foto: Pixabay; stokpic

Sportclubs zijn door het corona-virus in het nauw gekomen. Sporten mag op sommige plekken weer, maar die kantine blijft dicht. En daar komt het meeste geld vandaan.

Door Sam Fish

De Koffieboer herkent de problemen, ook zij leveren minder en verliezen dus omzet. Maar als er twee problemen hebben, kun je samen sterker zijn. En dus bedacht directeur Herbert Stronk een mooie actie.

Belangrijk

“De sportverenigingen vormen een cruciaal onderdeel binnen de samenleving,” zegt Stronk. “De sportiviteit en samen zaken voor elkaar krijgen. Maar ook de sociale structuren, ontmoetingen, de vitaliteit en de zingeving voor veel vrijwilligers. We kunnen niet zonder die clubs. Wij willen helpen. En met deze actie kunnen we iets doen voor de samenleving en dat voelt goed.

Actie

Bij ieder doosje van de zeer populaire Brasil Special doneert de Koffieboer 5 euro aan een sportvereniging naar keuze. De particuliere besteller van de koffie bepaalt zelf welke vereniging het geld krijgt. Het gaat hierbij wel om verenigingen binnen de regio’s Zeeland, Rotterdam en de Drechtsteden. Dit is namelijk het werk- en aflevergebied van de Koffieboer.

“Natuurlijk hebben we niet de illusie dat verenigingen hierdoor uit de financiële problemen blijven. Maar het signaal dat ze waardevol zijn en ertoe doen is ook wat waard. Als 200 mensen van een vereniging hun donatie via onze website sturen, komt er toch mooi 1000 euro binnen voor de club,” vindt Stronk. “En je krijgt er zelf in ieder geval 3 kilo heerlijke koffie voor terug.”

Doe mee

Particulieren kunnen makkelijk bestellen via de website van de Koffieboer. Tijdens de bestelprocedure kan ingevuld worden welke club het geld moet krijgen.

Directeur Herbert Stronk Koffieboer sportief