Ook een gezonde smoothie voor gehandicaptenzorg

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Niet alleen de verschillende locaties van de kinderopvang kregen verse fruitsapjes van de gemeente. Ook de gehandicaptenzorg werd verrast met een lekkere smoothie.

Namens het gemeentebestuur werden maandag 18 mei ruim 1600 flesjes sap uitgedeeld. Deze werden overhandigd aan zowel de medewerkers als de cliënten. Het zijn dezelfde fruitsapjes als die voor de mensen van de kinderopvang, namelijk van Van Kempen in Ouddorp.

Waardering

Er werden sapjes bezorgd op locaties van Sjaloom Zorg, Zuidwester, Gemiva SVG, de Thomashuizen en De schaapskooij. Ook werden ze bezorgd bij cliënten en medewerkers van Pameijer.

Behalve een sapje kregen ze ook een brief van de burgemeester. Daarin wordt iedereen bedankt namens het hele gemeentebestuur. In de brief spreekt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman haar waardering uit voor het harde werken. Ook nam ze een videoboodschap op, speciaal voor de cliënten.

Salem

Wethouder Berend Jan Bruggeman bezorgde ’s middags de sapjes zelf bij woonlocatie Salem van Sjaloom Zorg. Hij sprak daar in de tuin kort met de medewerkers en bewoners. “Op veel locaties is het bezoek echt beperkt tot een minimum,” weet hij. “Daarbij is voor veel cliënten ook hun dagbesteding of werk weggevallen. Deze periode heeft zowel van het personeel als van de bewoners veel gevraagd. Het is een pittige tijd, maar met een vitamine-impuls proberen we weer een heel klein lichtpuntje binnen te brengen.”

Verspreiding

De gemeente zorgde ervoor dat het lekkers op de juiste locatie terecht kwam. Het verspreiden ervan is voor de zorgmedewerkers. “Uit gesprekken met mantelzorgers wordt duidelijk dat de situatie voor velen zwaar is,” zegt Bruggeman. “Ouders of partners die in deze tijd altijd klaar moeten staan om voor hun kind of partner te zorgen. En dat soms ook nog in combinatie met werk. Dat kan een enorme opgave zijn. We hebben helaas niet iedereen in beeld. En we zullen praktisch gezien met deze actie ook niet iedereen bereiken. Maar dat doet niets af aan de waardering die ik heb voor alle zorgers.”