Digitale experts slaan handen ineen voor online hulp

Foto: Image by StartupStockPhotos from Pixabay

In deze corona-tijd mogen we vrijwel geen contact hebben met andere mensen. Dat houdt in dat we meer en meer afhankelijk zijn van digitale hulpmiddelen.

Tegelijkertijd zijn veel ondernemers, scholen, lokale overheden en verpleeghuizen nog helemaal niet klaar voor die digitale wereld. Zij kunnen misschien nog niet voldoen aan de eisen van de social distancing. Om die kloof te overbruggen is het Digital Help Squad gelanceerd. Dat is gemaakt door een groep belangeloze ondernemers en organisaties. Zij helpen mensen uit de brand met online digitale spreekuren.

Rand van de afgrond

De corona-crisis zorgt voor veel slecht nieuws, ook voor bedrijven. Zo staan er op dit moment veel kleine fysieke ondernemers in Zuid-Holland aan de rand van de afgrond. Denk aan kappers, schoonheidsspecialisten, sportscholen, vervoerders en bloemisten. Veel van deze partijen hebben (nog) geen professionele digitale omgeving en lopen met vragen rond.

Daarnaast worstelen ook bijvoorbeeld scholen en verpleeghuizen met het online gebeuren. Hoe kunnen zij online contact houden met hun scholieren of de familieleden van patiënten. Lokale overheden moeten via de digitale kanalen hun burgers voorzien van informatie.

Digital Help Squad

De DDA is de brancheorganisatie van de top digitale bureaus in Nederland. Met het Digital Help Squad bieden zij belangeloos een helpende hand. Dit doen zij met online digitale spreekuren door het hele land. Gedupeerde krijgen zo antwoorden op de vragen die zij hebben. ‘Hoe richt ik snel een online omgeving in nu mijn fysieke winkel niet meer open mag?’ ‘Hoe kom ik online van mijn winkelvoorraden af?’ ‘Hoe verzorg ik digitaal onderwijs?’ of ‘Hoe houd ik online contact met mijn familie?’

Deze gratis webinars worden gegeven door leden van de top 100 beste digitale bureaus van Nederland. Gegarandeerd succes dus.

Bijdrage

“Als digitale sector kunnen we een mooie bijdrage leveren in deze onzekere tijden,” zegt Ivo Roefs. Hij is de voorzitter van DDA. “Uit navraag onder onze leden blijkt dat een groot deel van hen hun diensten gratis beschikbaar stelt om gedupeerden te helpen. Veel van deze partijen hebben bijvoorbeeld nog geen digitale omgeving die echt werkt. Het kan zijn dat zij met vragen rondlopen. Met onze digitale skills kunnen we in deze tijden van crisis een helpende hand bieden. Dit is het moment om in actie te komen!

Meer informatie

Kun je de help van het Digital Help Squad wel gebruiken? Op dinsdag 31 maart en donderdag 2 april zijn de twee eerste digitale spreekuren voor Zuid-Holland. Deze spreekuren vinden plaats tussen 20.00 en 21.00 uur. Deze zijn te volgen via  deze link. Wil je meer informatie over de organisatie? Ga naar www.digitalhelpsquad.nl.